Anoniem bellen

Hoe bel je anoniem? Als je denkt dat de ontvanger van je telefoontje het nummer van je (mobiele) telefoon kan zien en je dat niet wilt, dan zijn er enkele opties om dat te voorkomen.

 • Je kunt via de instellingen van je (mobiele) telefoon er voor zorgen dat je nummer niet zichtbaar is voor de ontvanger. Dus dat de
  anoniem bellen
  Nummerherkenning uitzetten of 1870 bellen?

  ontvanger jouw telefoonnummer niet ziet. Toch bestaan er soms twijfels of dit 100% waterdicht is. Als je echt zeker wilt zijn van anoniem bellen dan kan je dat via de volgende optie doen.

 • Bel het telefoonnummer 1870 en wij verbinden je gelijk door met het door jouw gewenste nummer. Via ons 1870-nummer wordt je zonder nummerweergave doorverbonden naar de politie, de dokter, jeugdzorg, het UWV, de Belastingdienst of welke andere instantie of persoon dan ook.

Waarom anoniem bellen?

 1. Bedrijven en personen kunnen je telefoontje niet negeren op basis van uw telefoonnummer;
 2. Voorkom teruggebeld worden op momenten dat het je niet schikt, zij hebben immers jouw nummer niet. Jij bepaalt dus zelf wanneer het contactmoment plaatsvindt;
 3. Hou je nummer privé voor bedrijven en voorkom dat je telefoonnummer in de database van callcenters terecht komt.

Bedrijven bellen vaak anoniem

Callcenters maken nog steeds gebruik van anoniem of geheim bellen. Dat komt omdat men niet wil dat de ontvanger van het telefoontje terug gaat bellen. Het nummer van het callcenter is vaak een algemeen nummer en kan bij verschillende callcentermedewerkers terechtkomen. Deze medewerkers werken vaak voor meerdere opdrachtgevers dus kan het voorkomen dat de terugbeller met een vraag komt die niet door de callcentermedewerker beantwoord kan worden.

Toch kan het geheim bellen storend werken omdat de ontvanger, ook bij een gemiste oproep, niet weet wie er gebeld heeft. Dat kan soms erg frustrerend zijn, zeker als dit meerdere keren op een dag voorkomt. Desondanks valt er veel voor te zeggen dat met name callcenters, maar ook grotere bedrijven, anoniem bellen. Want ook bij grote bedrijven, zoals KPN, Ziggo of de Belastingdienst is het maar de vraag of je bij dezelfde persoon terecht komt als wie jou gebeld heeft.

Geheim bellen instellen

Als je vanaf je huistelefoon of vaste telefoon geheim wilt bellen dan hangt het er van af bij welke telecomprovider je zit. Ziggo en KPN bijvoorbeeld hebben waarschijnlijk andere instellingen.

– KPN: *31* (telefoonnummer)
– Tele2: *31*(telefoonnummer)#
– ZIGGO: *31 (telefoonnummer)

Bovenstaande is onder voorbehoud en kan aan veranderingen onderhevig zijn. Check altijd zelf bij je provider wat de instellingen voor nummerblokkering op je vast telefoon zijn.

Wanneer je anoniem wilt bellen van een Apple iphone, Samsung, Huawei, Ericsson of welk ander Androidtoestel dan ook, voor elk merk gelden er weer andere instellingen. Bekijk de handleiding van jouw (mobiele) telefoon om te zien hoe je anoniem of onbekend kan bellen.

Wil je snel en makkelijk anoniem doorverbonden worden bel dan 1870 en wij verbinden u direct door. Ook voor anoniem bellen naar het buitenland.

 

 

Nadelen van je nummerherkenning uitzetten

Als mensen niet zien wie er belt is de kans groter dat ze niet op zullen nemen. Vaak vermoeden ze dat er een verkoper belt met een aanbieding van een product of dienst waar je helemaal niet op zit te wachten. En dan maar proberen er weer op een nette manier vanaf te komen. Dat valt niet altijd mee en wekt behoorlijke irritaties op.